20111112

4.5 Κέντρο Διερχομένων (ψυχών) - Άδης

Το Κέντρο Διερχομένων (ψυχών) έχει μια κυκλική αίθουσα στο κέντρο που αποκαλείται "Κύρια Αίθουσα"  και γύρω από αυτήν υπάρχουν 10 ομόκεντροι κύκλοι όπως φαίνεται σε δύο διαστάσεις στο σχήμα 4.3.
Κάθε ένας από τους ομόκεντρους κύκλους του σχήματος 4.3 μπορεί να επεκταθεί σε 3 διαστάσεις με την προκύπτουσα εικόνα που παρουσιάζεται στο σχήμα 4.4 (Σκάλες) όπου υπάρχουν δύο σκάλες προς χρήση από τις ψυχο-πνευματικές οντότητες. Η μία είναι για αυτές που θα φθάνουν στη προσδιορισμένη θέση (επίπεδο) της τιμωρίας τους και η άλλη για να επιστρέψουν στην κύρια αίθουσα για περαιτέρω επεξεργασία.


4.3 Κέντρο διερχομένων
Οι ομόκεντροι κύλινδροι αυξάνουν σε βάθος έτσι ώστε όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός του κυλίνδρου τόσο μεγαλύτερο το βάθος (χαμηλότερο επίπεδο), όπως στο σχήμα 4.4, ο ομόκεντρος κύλινδρος 10 είναι βαθύτερος από τον κύλινδρο 1.

Εάν μια ψυχο-πνευματική οντότητα πρόκειται να εκτίσει μια ποινή, τοποθετείται σε μια θέση μέσα στο Κέντρο Διερχομένων (Άδη). Ανάλογα με το επίπεδο τιμωρίας χρησιμοποιεί την εσωτερική σκάλα για να φθάσει στη κατάλληλη θέση.
Δεν υπάρχουν ειδικά δικαστήρια ή φυλακές ή φωτιά και θειάφι. Όταν η ψυχο-πνευματική οντότητα είναι ένοχη υποφέρει ηθικά και ο ηθικός πόνος είναι μακράν πιο δυσάρεστος και καταπιεστικός από τον φυσικό πόνο.

Οι πρώτοι 5 ομόκεντροι κύκλοι/κύλινδροι (1,2,3,4,5) επιτρέπουν σχετική ελευθερία κινήσεων στις οντότητες.
Οι ψυχο-πνευματικές οντότητες που είναι τοποθετημένες στους 2 μεσαίους ομόκεντρους κύκλους/κυλίνδρους (6,7) είναι περιορισμένες και βρίσκονται σε ακινησία.
4.4 Σκάλες
Οι τελευταίοι 3 ομόκεντροι κύκλοι/κύλινδροι (8,9,10) αποτελούν το Έρεβος (βαθύ σκότος).  Οι ψυχο-πνευματικές οντότητες που τιμωρούνται μέσα στο Έρεβος δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με άλλες ψυχο-πνευματικές οντότητες εκτός κι αν δεν μετανοήσουν, οπότε φεύγουν για να ενταχθούν στις τάξεις του Κακού. Σ'αυτή την περίπτωση δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τη Σκάλα για να φθάσουν στην Κύρια κυλινδρική Αίθουσα του Κέντρου Διερχομένων. Περιφέρονται αιωρούμενα . Συχνά τριγυρνούν το πρώτο επίπεδο προκειμένου να προσπαθήσουν να παραπλανήσουν τις ψυχο-πνευματικές οντότητες που κατεβαίνουν στη γη.

Οι ψυχο-πνευματικές οντότητες που δέχονται την τιμωρία τους πηγαίνουν σε έναν από τους υπο-κυλίνδρους εντός ενός ομόκεντρου κύλινδρου (π.χ. στον ομόκεντρο κύλινδρο 5 υπο-κύκλο 7) αναλόγως με την τιμωρία τους. Όσο μεγαλύτερη η τιμωρία τόσο σκοτεινότερος ο κύκλος δηλ. τόσο μεγαλύτερος ο αριθμός του κύκλου. (Θέση: ο υπο- κύκλος 10 στον ομόκεντρο κύκλο 10 είναι ο σκοτεινότερος).

Όλες οι ψυχο-πνευματικές οντότητες, είτε τιμωρούνται είτε όχι, αιωρούνται. Οι κύκλοι (κύλινδροι) στην ουσία δεν υπάρχουν στον Ουράνιο κόσμο. Παρουσιάζονται έτσι για να γίνει κατανοητή η δομή  του Ουρανού.

Μέχρι τον 5ο κύκλο/κύλινδρο οι ψυχο-πνευματικές οντότητες μπορούν να επισκεφτούν άλλες ψυχο-πνευματικές οντότητες στα σκοτεινότερα στρώματα με άδεια που τους χορηγείται αναλόγως της συμπεριφοράς τους, ενώ οι οντότητες των σκοτεινότερων στρωμάτων δεν μπορούν να επισκεφτούν οντότητες σε υψηλότερα στρώματα.
Οι Ψυχο-πνευματικές οντότητες στον 6ο και τον 7ο κύκλος/κύλινδρος μένουν ακίνητες χωρίς εκφράζουν παράπονα προκειμένου να κερδήσουν την εύνοια του Κυρίου. Σε μια καθορισμένη γήινη εποχή (κάθε έτος) ο Κύριος επισκέπτεται αυτόν τον τομέα και δίδει στις ψυχές βαθμούς προβιβασμού  επιτρέποντας τους να βελτιώσουν την εξέλιξή τους μέσα στο Κέντρο Διερχομένων.

Το Κέντρο Διερχομένων συνιστά το σημείο σύνδεσης μεταξύ των υλικών και μη υλικών κόσμων (Ουρανού). Από αυτό το κέντρο οι οντότητες πηγαίνουν στο Κέντρο Λογοδοσίας ή το Κέντρο Κρίσεως για να κριθούν από τον εαυτό τους, από όπου :

  •  (ι) εάν προβιβαστούν συνεχίζουν σε υψηλότερους σταθμούς (Β - Ψ) για να εξελιχθούν περαιτέρω ή 
  • (ii) επιστρέφουν στο Κέντρο Διερχομένων για να ενσαρκωθούν αμέσως στο σταθμό Α (γη) ή 
  • (iii) εάν είναι ένοχες πολλών αμαρτιών επιστρέφουν στο Κέντρο Διερχομένων για να εκτίσουν την ποινή τους εντός των επιπέδων του Κέντρου Διερχομένων, για να διδαχθούν για τα καθήκοντά τους στη μελλοντική τους ενσάρκωση. Μετά την ολοκλήρωση της ποινής τους θα αναμένουν τη σειρά τους να κατεβούν στον υλικό κόσμο ως νέες ανθρώπινες οντότητες. 
 Όταν κάποιος αισθάνεται άρρωστος και όλα περιστρέφονται γύρω του, πρέπει να ξεκουραστεί για να ανακτήσει τις κανονικές του αισθήσεις. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει όταν μια ψυχή ανακληθεί. Είναι αδύνατο να εκτιμήσει που βρίσκεται. Στην αρχή, διευκολύνεται από την αναγνώριση αγαπημένων της προσώπων και αναρωτιέται εάν ονειρεύεται ή όχι. Για να ξεφορτωθεί αυτό το συναίσθημα, που φέρνει αυτόματα τη νοσταλγία του υλικού κόσμου, που μόλις άφησε, και για να μη αισθάνεται πικρία, βλέπει ως αντικατοπτρισμών μέρος της γήινης ζωής της, η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Δεν είναι δυνατό στον Αιθερικό κόσμο να υπάρξουν γήινα αντικείμενα όπως κήποι και λουλούδια.

Αυτό δεν συμβαίνει στις ψυχο-πνευματικές οντότητες που έχουν εξελιχθεί με Ουράνια βοήθεια. Όταν πεθαίνουν έρχονται σε απευθείας επαφή με φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Αισθάνονται ότι όλες οι οντότητες είναι αδελφοί και αδελφές και ηρεμούν. Όταν εξοικειωθούν με το νέο περιβάλλον τους παίρνουν την ακόλουθη πορεία: 

Όταν κάποιος πεθάνει και έχει προετοιμαστεί και έχει κατανοήσει τον Πνευματικό Κόσμο η ψυχο-πνευματική του οντότητα πηγαίνει προς τον Ουρανό (Κέντρο Διερχομένων) και δεν ξανα-κοιτάζει πίσω. Εάν είναι ανίδεος, τότε η ψυχο-πνευματική οντότητα του μένει με το νεκρό σώμα της και προσπαθεί να μιλήσει σε άλλους ανθρώπους αλλά κανένας δεν δίδει σημασία, επειδή είναι αόρατη στα γήινα μάτια και αυτιά. 

Όταν η ψυχο-πνευματική οντότητα ανακαλείται και αφήνει το σώμα της, για τρεις (3) ημέρες (γήινος χρόνος μέτρησης) αιωρείται γύρω από τη γη ή γύρω από το σώμα της. Αυτό εξαρτάται από τη ψυχο-πνευματική οντότητα. Εάν το πνεύμα αισθάνεται ισχυρή έλξη με τον υλικό κόσμο τότε παραμένει στο ίδιο δωμάτιο με το πτώμα του, διαφορετικά, αυτό εγείρεται και από εκεί βλέπει, ακούει και με κάποιο τρόπο συμπάσχει με τη θλίψη εκείνων που  είναι γύρω από το σώμα του. Είναι δυνατό να μπορέσει να εμφανιστεί στα όνειρα ή να μπορεί να υλοποιήσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό εξαρτάται από τις ικανότητες του.
Μετά από αυτό, ανέρχεται και για εννέα (9) ημέρες που κινείται γύρω από το Κέντρο Διερχομένων ενώ απορρίπτει τα τελευταία απομεινάρια της γήινης ζωής του. Για σαράντα (40) ημέρες μετά που θα αφήσει το γήινο σώμα παραμένει στο Κέντρο Διερχομένων όπου λαμβάνει οδηγίες. Πηγαίνει έπειτα στο Κέντρο της Κρίσεως (Κέντρο Λογοδοσίας) για την κρίση του. Μετά από αυτό κατατάσετε στη θέση που έχει καθορίσει η συνείδησή του . 

Τρεις (3) μήνες είναι αρκετοί για το χωρισμό και την ανάμνηση της γήινης ζωής. Σε έξι (6) μήνες, εάν έχει καθοριστεί μια καλή θέση (στα στρώματα 1-5) μέσα στο Κέντρο Διερχομένων, μπορεί να επικοινωνήσει με φιλικές ψυχές. 

Μερικές θρησκείες παρατηρούνται λειτουργίες συμπίπτουν με τους παρόμοιους χρονισμούς για την άνοδο της ψυχο-πνευματικής οντότητας στον Ουρανό. 

Οι ικεσίες, από τις οντότητες ακόμα στη γη, μπορούν να ληφθούν υπόψη όταν το νεκρό πρόσωπο δεν έχει πάρα πολύ μεγάλες ή πάρα πολλές αμαρτίες. Όσο λιγότερες θνητές αμαρτίες πραγματοποιούνται στη γη, τόσο ευκολότερα θα ανεβαίνει τη Σκάλα της Ψυχικής Ανόδου  από την Κύρια Αίθουσα μέσα στο Κέντρο Διερχομένων. 

Όσο ισχυρότερος είναι κάποιος στη γη, τόσο δυσκολότερα θα αναρριχηθεί σε αυτήν την σκάλα. 

Πολλοί άγνωστοι άνθρωποι απολαμβάνουν την αιωνιότητα ενώ πολλοί άνθρωποι που είναι γνωστοί για την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους υποχρεώσεων παραμένουν στο ίδιο σημείο ως το χαμηλότερο όλων. Δεν υπάρχουν μυστικά στον Ουρανό. Ο νόμος του Θεού είναι πολύ αυστηρός διότι θέσπισε τους νόμους αυτούς, πριν δημιουργήσει τον Κόσμο, . Ένας νόμος είναι μια ιδέα (έννοια). Έχει ισχύ και επιβάλλεται αυτόματα. 

Δεν είναι, όπως καταλαβαίνετε αφηρημένες ιδέες, αλλά οι Νόμοι είναι ενέργειες που επενεργούν στις ψυχο-πνευματικές οντότητες κατά άγνωστο τρόπο . Ανήκουν στις Αξίες του Ουρανού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: