20091210

1.12 Τα Πνεύματα και οι συνδέσεις Ουρανού και γης

Αυτό το τμήμα διαιρείται σε τρία μέρη με δύο υποδιαιρέσεις το καθένα:

Α. Κακά πνεύματα
  1. Σατανικά
  2. Άστατα

Β. Ανώτατα Αγαθά Πνεύματα
  1. Αγγελικά
  2. Φωτισμένα

Γ. Φως του Κυρίου
  1. Άγιο Πνεύμα
  2. Αρχηγοί του Πνευματικού Κόσμου (Αστέρες)

Α. Τα κακά πνεύματα είναι πολλά επειδή ως οντότητες δεν έχουν εξελιχθεί. Eυχαριστούνται με την επιτυχία της κάθε κακής τους πράξης και δυστυχούν όταν δεν επιτυγχάνουν το στόχο τους. Χαρακτηρίζονται από κάθε κλάδο του κακού.
Είναι σαδιστικά, αδυσώπητα στον πόνο που προκαλούν στους άλλους, σαρκαστικοί στο γέλιο τους και σκληροί στις αποφάσεις τους.

  1. Σατανικά: είναι οι εκπεσόντες Άγγελοι και για τη διαφοροποίηση από τους ανώτατους καλούς Αγγέλους έχουν τα μαύρα φτερά με μορφή νυχτερίδας.
    Η ανθρώπινη φαντασία, προκειμένου να ενσταλάξει το φόβο στους ακαλλιέργητους αδελφούς της, τους απεικονίζει με κέρατα και ουρές για να πείσει τον πιστό ότι συμπεριφέρονται ως άνθρωποι αλλά με έναν κακό, κτηνώδη στόχο.
    Τα φτερά είναι συμβολικά, για να δείξουν την ταχύτητα αυτών των κακών πνευμάτων που εξυπηρετούν πιστά τον ηγέτη τους Εωσφόρο (Άρχοντας του σκότους).

  2. Άστατα: είναι όλα τα πνεύματα που δεν θέλησαν να αυτοτιμωρηθούν προς όφελός τους, αλλά παρέμειναν στο Ουράνιο πεδίο, έξωθεν του Ουρανίου Βασιλείου, μέχρι να γίνουν ψυχικά ράκη.
    Έρχονται σε επαφή με τα κακά πνεύματα και λειτουργούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.
    Πολλές φορές μέσω μαύρου φωτισμού εμπνέουν τους ανθρώπινους αδελφούς τους να προβαίνουν σε βδελυρές και αδίστακτες πράξεις.
    Μερικές φορές αναρωτιέται κανείς, πώς είναι δυνατόν ένα πρόσωπο υψηλού επιπέδου να προβαίνει σε κακόβουλες πράξεις; Επειδή σε κάποια στιγμή αδυναμίας, το Άστατο πνεύμα, τον εμπνέει να πράξει κακή ενέργεια που δεν θα έπραττε υπό κανονικές συνθήκες.
    Αυτή η αδυναμία σε πολλές ανθρώπινες οντότητες οφείλεται στην έλλειψη εγρηγόρσεώς των.

Β. Τα Ανώτατα Αγαθά πνεύματα είναι και αυτά επίσης πολυάριθμα, διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να διατηρηθεί η ισορροπία στο Σύμπαν.
Ο Κύριος έχει προβλέψει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια.

  1. Αγγελικά πνεύματα: Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και έχουν τεράστια ταχύτητα. Μερικά απ' αυτά παραμένουν στην υπηρεσία του Κυρίου και Δημιουργού των πάντων. Όταν ένας Αρχάγγελος ή σε ένας Άγγελος λαμβάνει οδηγίες ή του δίδεται μια μυστική αποστολή από τον Άναρχο, ο σκοπός και ο προορισμός δεν αποκαλύπτονται σε άλλους. Μόνο ο δέκτης γνωρίζει το μυστικό. Ο Άγγελος σε αυτήν την περίπτωση είναι ως ένας σφραγισμένος φάκελος.
    Αυτοί οι Άγγελοι είναι ειδικοί.

  2. Φωτισμένα πνεύματα: αυτά είναι που κατέχουν ειδικές θέσεις στο οργανωμένο βασίλειο του Κυρίου.
    Δηλαδή εκείνοι που ακολουθούν την οδό προς το Ανάκτορο του Κυρίου.
    Είναι οι Ανώτεροι σπουδαστές Φωτισμού που εγγράφονται στον πρώτο έτος στην τελευταία τάξη.
    Είναι Διδάσκαλοι του Απώτερου σκοπού της θείας γνώσης.

Γ. Το Φως του Κυρίου είναι τριαδικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Φωτισμός διοχετεύεται από τις τρεις πλευρές του τριγώνου.
Διοχετεύεται από την πηγή της αδιάβλητης γνώσης.
Για μας ο Θεός είναι μια αφηρημένη έννοια (αφού είναι η Άγνωστη Αρχή Απάντων).
Ο Ιησούς είναι μια συγκεκριμένη έννοια επειδή εμφανίστηκε στον κόσμο μας και διαφώτισε τους οπαδούς και τους μη-οπαδούς.
Το Άγιο Πνεύμα είναι ο σύνδεσμος των άλλων δύο πλευρών και μέσω Αυτού, η σύνδεση μεταξύ Ουρανού και γης εγκαθιδρύθηκε.
Για την κακή πλευρά μια αντίθετη σύνδεση καθιερώθηκε.

  1. Άγιο Πνεύμα: Το Άγιον Πνεύμα είναι ο άρχοντας του φωτός, δηλαδή της γνώσης. Το Άγιο Πνεύμα διαχειρίζεται τη Διαρκή Πηγή της Γνώσης που ο Δημιουργός έχει δημιουργήσει.
    Είναι το πνεύμα καλού και της ηθικής. Είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ουρανού. Έχει πολλά ονόματα συμπεριλαμβανομένου Άσπιλου. Στην επικοινωνία του με τη γη, χρησιμοποιεί το όνομα Φαράχ.
    Δεν δέχεται τις αντιλογίες από ανίδεους ανθρώπους αλλά δέχεται μόνο την Πίστη στους λόγους Του που προέρχονται από την αληθινή οδό του Κυρίου.

  2. Αρχηγοί του Πνευματικού Κόσμου (Αστέρες): Υπάρχουν πολύ λίγοι και κατοικούν με το Κύριο.
    Βρίσκονται στη θέωση (Νιρβάνα, όπως ονομάζεται από τις ανατολικές θρησκείες). Καλούνται Αστέρες του Κυρίου.
    Αποτελούν την υψηλότερη αρχή του Ουρανού που διαπερνά τα πάντα. Ο Δημιουργός Θεός αναπαύεται μέχρι την συντέλεια της γης.
    Η δημιουργία Του είναι στα χέρια του Κυρίου και του λυτρωτή των ψυχών, του Ιησού Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: