20091211

1.13 Η αρχική κάθοδος των Αγγέλων στην Γη


Έχουν κατέλθει Άγγελοι πιστοί στον Κύριο, από καιρό σε καιρό, στη γη για να συμμετάσχουν στη γήινη ζωή και να τελειοποιηθούν οι οντότητές τους. Δηλαδή για να αποκτήσουν αντίληψη της ύλης, μια αντίληψη για την έλξη της και ποιος είναι ο στόχος της ύλης ως δύναμη του κακού.
Μετά από έναν άπειρο αριθμό αιώνων, όταν εκτέλεσαν αυτοί οι Άγγελοι τα καθήκοντά τους στη γη και επέστρεψαν στον Ουρανό, τοποθετήθηκαν στις διοικητικές θέσεις ως τα τελειότερα δημιουργήματα του Κυρίου.
Η διαχείριση της Λευκής Πολιτείας (Ουράνια Βασιλεία) είναι στα χέρια των Αρχηγών του Πνευματικού Κόσμου.


Οι Άγγελοι που δεν κατέβηκαν στη γη παρέμειναν στον Ουρανό ως φύλακες ή αγγελιοφόροι του Κυρίου.
Υπάρχουν άπειρες λεγεώνες Αγγέλων, που διαιρούνται σε πολλά τμήματα.
Πολλοί από αυτούς δεν εγκατέλειψαν τις παλαιές θέσεις τους, ακόμα και μετά το πέρασμά τους στη γη.

Πολλοί από τους Αγγέλους έχουν έρθει στη γη ως συνηθισμένοι άνθρωποι προκειμένου να γνωρίσουν την υλική φύση.

Εκείνοι που ήταν καλοί έλαβαν μια θέση στο Ουράνιο Βασίλειο μετά την ανάκλησή τους και αργότερα έγιναν μεγάλοι Διδάσκαλοι και Αρχηγοί δίπλα στο Κύριο.

Εκείνοι που παραπλανήθηκαν από τον υλικό κόσμο και αμάρτησαν, έγιναν μέλη της κακής πλευράς.

Οι Άγγελοι, που δεν γνώρισαν ποτέ τη γη και έχουν παραμείνει στον Ουρανό, δίπλα στον Πατέρα, είναι τόσο ισχυροί σε σθένος, έτσι ώστε ακόμα κι αν μερικοί απ' αυτούς ενσαρκωθούν, η Κακή πλευρά δεν θα τους βάλει σε πειρασμό.
Αυτοί οι Άγγελοι στέλνονται στη γη για μια ή περισσότερες αποστολές και έτσι ξέρουν καλά την έλξη της ύλης και την προσπερνάνε χωρίς κίνδυνο.

Ένα από τα υψηλότερα σημεία στην ιστορία των εθνών είναι η αρχαία Ελλάδα.
Ακόμα κι αν πολλά από τα σοφά άτομα εκείνης της εποχής φαινόταν ως υλιστικά, στην πραγματικότητα δεν τολμούσαν να πουν την Αλήθεια.
Δημιούργησαν σκόπιμα μια ψεύτικη θρησκεία για να προσελκύσουν τους ακαλλιέργητους ανθρώπους και μέσω του μύθου, δίδαξαν την ηθική ως βάση της αρετής.
Η μυθολογία ευχαριστούσε τους μικρόνοες και ταυτόχρονα ενσταλάζονταν σε αυτούς η θρησκευτική ιδέα.

Οι Μεγάλοι Σοφοί που ερευνούσαν την έννοια της αλήθειας, με την αντίληψή τους, συνέλαβαν την πνευματική δύναμη του Ενός, Του Αγνώστου Ενός, ο Οποίος στα μάτια τους ήταν θεότης.

Εκείνη την εποχή ο Πυθαγόρας δίδαξε αρχικά στο μαντείο των Δελφών:

«
Γνῶθι σαυτόν».

Καθιέρωσε τους προφητικούς ναούς χωρίς να διαπληκτιστεί με την τότε υπάρχουσα θρησκεία. Μέσω των μαθηματικών υπολογισμών παρουσίασε την ύπαρξη του Ενός, τον Δημιουργό των πάντων. Αυτή η αλήθεια δεν αναγγέλθηκε στο κοινό για να μην επηρεαστεί η καθιερωμένη πίστη στους Θεούς εκείνης της εποχής.

Γι’ αυτό τον λόγο ο Πυθαγόρας Δόξασε το Δημιουργό χωρίς τη γνώση των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: