20100126

3.3 Η Δυναμική ενέργεια του "Αγαπάτε αλλήλους"

Εάν συγκεντρώνεστε ενώ προσεύχεστε στο Θεό, όπως κάνετε κατά την εκτέλεση των καθημερινών σας εργασιών, τότε θα είστε σε μια υψηλή θέση στον Πνευματικό Κόσμο.
Φροντίστε να απευθύνεστε με ευλάβεια όταν προσεύχεστε προς το Θεό και οι Αρχηγοί και Διδάσκαλοι του Πνευματικού κόσμου δεν θα σταματήσουν ποτέ να είναι στο πλάι σας.

Αγαπάτε αλλήλους. Αυτό είναι το Φως της Δικαιοσύνης και περικλείει αγάπη, ευλάβεια και σεβασμό προς όλους ανεξαιρέτως.
Εάν μελετήσετε όλα τα βιβλία που υπάρχουν στη γη και μπορέσετε να εξάγετε από όλα αυτά ένα κεντρικό ισχυρό μήνυμα, θα διαπιστώσετε ότι δεν έχει την δυναμικότητα αυτών των λέξεων: Αγαπάτε αλλήλους.

Η εσωτερική πρόοδος των ανθρώπων αναβλύζει από την καθαρή αγάπη που ο Κύριος δίδαξε. Εάν όλοι στη γη δώσουμε προσοχή σε αυτό, τότε η γη θα μετασχηματιστεί αυτόματα σε έναν γήινο παράδεισο.

Ο άνθρωπος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι όλοι οι γήινοι συνάνθρωποί του είναι αδελφοί ως ψυχές, ασχέτως αν έχουν συγγένεια οικογενειακή ή όχι.
Κάθε παιδί είναι και μια αυτόνομη ψυχή η οποία θα εξελιχθεί βάση των όσων έχει υποσχεθεί στον Πνευματικό Κόσμο πριν κατέλθει στη γη και ενσαρκωθεί. Τούτο σημαίνει ότι δεν είναι κτήμα των γονιών του, αλλά οι γονείς του είναι το μέσω της ενσαρκώσεως της ψυχής αυτής, η οποία ψυχή αυτή (το παιδί), πολλές φορές είναι το μέσω εξιλεώσεως και εκπαιδεύσεων των γονιών της, ασχέτως αν αυτοί το κατανοούν ή όχι.

Όλοι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο για να εξυπηρετήσουμε κάποιο σκοπό. Είτε για να εκπαιδευτούμε, είτε για να εκπαιδεύσουμε άλλους (βοηθώντας ταυτόχρονα και τη δική μας άνοδο).
Κάθε συνδιαλλαγή μας με κάποιον συνάνθρωπό μας (είτε προς καλό, είτε προς κακό), είναι μέρος της εκπαιδεύσεώς μας, οπότε το αποτέλεσμα της συνδιαλλαγής αυτής μας ανεβάζει (εάν πράττουμε ορθά και με γνώμονα το Δίκαιο και την Αγάπη), είτε μας υποβιβάζει ως ψυχές (εάν πράττουμε με γνώμονα το προσωπικό και μόνο συμφέρον και με εγωισμό).

Αυτοί που μας συκοφαντούν, μας χλευάζουν, μας περιπαίζουν μας εκμεταλλεύονται κ.τ.λ. ουσιαστικά φορτώνονται αμαρτήματα και ταυτόχρονα ξεφορτώνουν το δικό μας φορτίο, ενώ αυτοί που μας εγκωμιάζουν, μας εξυμνούν και μας χαϊδεύουν, αντιθέτως ανεβάζουν τον εγωισμό μας και μας φορτώνουν με βάρη, διότι ο εγωισμό μας, συσκοτίζει τη σκέψη μας και πράττουμε φιλοτόμαρα, συμφεροντολογικά και υπέρμετρα εγωιστικά.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν κατανοητά, για να κατανοήσει ο άνθρωπος γιατί πρέπει να αγαπάει τον εχθρό του, συνάμα με τον φίλο του, διότι αυτοί είναι οι κανόνες του "παιχνιδιού" μεταξύ του καλού και του κακού.
Γνωρίζοντας τους κανόνες πράττουμε ανθρωπίνως δυνατόν ορθότερα, μιας και δεν μπορούμε ποτέ στη γη να φτάσουμε στην τελειότητα, λόγω των υλικών μας αναγκών.
Εδώ είναι λοιπόν που εφαρμόζεται και ο χρυσός κανόνας του μέτρου, αλλά πάντα με γνώμονα το "Αγαπάτε Αλλήλους", σε όποιον γίνεται κατανοητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: