20091225

2.9 Το Πνεύμα δημιουργήθηκε από το Θεό

Ο Θεός δεν είναι Πνεύμα.
Μόνο το Άγιο Πνεύμα έχει τον έλεγχο του Πνεύματος. Αυτό επιτρέπει την Φώτιση του ανθρώπου. Όταν μιλάμε για τον Άναρχο δεν του προσδίδουμε επίθετα αγνώστου περιεχομένου.
Κανένας από τους Αρχηγούς του Πνευματικού Κόσμου δεν μπορεί να αναλύσει τον Άναρχο, τότε πώς μπορούν οι θνητοί να σκέφτονται ότι είναι Πνεύμα;
Το Πνεύμα είναι δημιούργημα του Ανάρχου, για τη διάκριση των οντοτήτων και τη μέτρηση του ψυχικού τους σθένους.

Μπορούμε να πούμε ότι ο Άναρχος είναι :
Πανίσχυρος εφόσον ότι όλα εξαρτώνται από Αυτόν.
Μεγαλόψυχος επειδή από την ενέργειά του κινούμαστε.
Όλος Αγάπη επειδή από Αυτόν όλα το αγαθά πράγματα είναι γεννημένα και
Αιώνια Καλοκάγαθος.

Δεν είναι Πνεύμα. Κυβερνά όλα τα πνεύματα, υπάκουα ή μη.

Οι Ουράνιες πνευματικές οντότητες έχουν ψυχή και πνεύμα όπως έχει ο Κύριος, οι Διδάσκαλοι και Αρχηγοί του Πνευματικού Κόσμου. Δηλαδή όλοι συνδεόμαστε με τον Άναρχο μέσω της ψυχής.
Είναι η Πηγή και για αυτόν τον λόγο η ψυχή δεν μπορεί να αναλυθεί, ενώ το πνεύμα είναι μια αιθερική ουσία που συνδέεται αχώριστα με την ψυχή κάθε οντότητας.

Ως άνθρωποι είμαστε φυλακισμένοι στο σώμα μας και δεν αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από ότι η διάνοιά μας μπορεί να αντιληφθεί. Εάν είμαστε σε θέση να αυξήσουμε τη γνώση μας, το οφείλουμε αυτό στο Φωτισμό εξ Ουρανού.
Ο Φωτισμός προέρχεται από Άνω και η άγνοια προέρχεται από κάτω.
Στο άπειρο εντούτοις, «άνω» και «κάτω» δεν υπάρχει. Χρησιμοποιούμε αυτές τις λέξεις διότι μόνο έτσι μπορούμε να κατανοήσετε τις έννοιες.

Όταν ο Άναρχος επιθυμεί να δώσει ένα μήνυμα σε μια οντότητα, τότε πραγματοποιείται σύνδεση Φωτισμού μέσω του Αγίου Πνεύματος και αυτός ο Φωτισμός καλείται «Ιερή Παρέμβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: