20100107

2.18 Ουράνιες ψυχοπνευματικές οντότητες

Οι Ουράνιες ψυχο-πνευματικές οντότητες μπορούν να υποδιαιρεθούν στις ακόλουθες τρεις κύριες κατηγορίες:

Α. Τα Αγαθά πνεύματα

Β. Τα Πονηρά πνεύματα


Γ. Τα πνεύματα της Διοικούσας Αρχής

Κάθε κατηγορία έχει πολλές υποδιαιρέσεις από τις οποίες οι κύριες είναι:


Α. Αγαθές ψυχο-πνευματικές οντότητες
  1. Αγγελικές: αυτές είναι άγγελοι πολλών ειδικοτήτων. Είναι οι λειτουργοί του Ουρανίου Βασιλείου και εκτελούν διάφορες εργασίες που τους έχουν ανατεθεί. Σαν Άγγελοι φύλακες ενεργούν για την προστασία των ανθρώπων.

  2. Φωτισμένες: αυτές είναι οι οντότητες όπου, μετά από την κάθοδό τους από το Ουράνιο Παράδεισο, λόγω του προπατορικού αμαρτήματος, ανέρχονται σταδιακά προς το Ουράνιο Βασίλειο και κατατάσσονται κάτω από τις ακόλουθες ομάδες:

    • Αυτές που εκπαιδεύονται στους διάφορους σταθμούς. Όταν τελειώνουν την εκπαίδευσή τους σε έναν σταθμό προάγονται σε έναν υψηλότερο σταθμό κ.ο.κ.

    • Αυτές που προορίζονται για μετενσάρκωση. Οι οντότητες που μετά από την ανάκλησή τους δεν προωθούνται στο σταθμό Β, εάν δεν έχουν πολλά φορτία ή αμαρτίες είναι υποχρεωμένες να μετενσαρκωθούν και περιμένουν σε μια ειδική τοποθεσία που ονομάζεται Κέντρο Διερχομένων, που αναμένουν την σειρά τους τους, παρακολουθώντας μαθήματα, σχετικά με τα νέα τους καθήκοντα στη γη.

    • Οι τιμωρημένες οντότητες: στις διάφορες βαθμίδες του σκότους.
      Αυτές οι οντότητες έχουν διαπράξει σοβαρές αμαρτίες και υποφέρουν σύμφωνα με τις πράξεις τους. Συγκαταλέγονται στις αγαθές ψυχο-πνευματικές οντότητες, επειδή αναγνωρίζουν τα λάθη τους και δέχονται εθελοντικά την τιμωρία που η συνείδησή τους, τους υπέδειξε.
      Μετά το πέρας της τιμωρίας τους, μεταφέρονται στο Κέντρο Διερχομένων ψυχών για να «ξαναδώσουν τις εξετάσεις τους» ενσαρκούμενες στη γη. Εάν δεν δεχθούν την τιμωρία τους, μετατρέπονται σε πονηρές ψυχο-πνευματικές οντότητες.
Β. Πονηρές ψυχο-πνευματικές οντότητες

  1. Σατανικά πνεύματα: Αυτά είναι οι έκπτωτοι Άγγελοι είναι ακόλουθοι του ηγέτη τους του Εωσφόρου. Για να τους διακρίνουν από τους ευσεβείς Αγγέλους, φέρουν συμβολικά τα μαύρα φτερά υπό μορφή νυχτερίδας.

  2. Πεπλανημένα πνεύματα: Αυτά είναι οι ψυχο-πνευματικές οντότητες που κατά την ανάκλησή τους δεν επιθυμούσαν να αυτο-τιμωρηθούν για τα παραπτώματά τους και παραμένουν εκτός του Ουρανίου Βασιλείου.
    Υπάρχουν επίσης υποδιεραίσεις και οι κύριες κατηγορίες είναι:

    • Τα αμετανόητα: Αυτα είναι ψυχο-πνευματικές οντότητες που στρατολογούνται πρόθυμα στις σατανικές δυνάμεις. Το όνομα «Πονηρές» χρησιμοποιείταιγενικότερα για όλα τα κακά πνεύματα.

    • Άστατα πνεύματα: Αυτά είναι ψυχο-πνευματικές οντότητες που δεν δέχονται την τιμωρία τους και δεν στρατολογούνται στις σατανικές δυνάμεις. Περιπλανώνται ελεύθερα, ενεργώντας επιβλαβώς. Μπορούν να οριστούν ως οι αλήτες του ουρανού.

    • Πρόσγεια πνεύματα: Αυτά είναι ψυχο-πνευματικές οντότητες που παραμένουν στα χαμηλότερα επίπεδα της γης μετά από την ανάκληση τους επειδή δεν μπορούν να αποχωριστούν τις υλικές έλξεις, που είχαν ως μοναδικό σκοπό στη ζωή τους.
Γ. Πνεύματα της Διοικούσας Αρχής του Ουρανίου Βασιλείου

(Λεπτομερείς εξηγήσεις της Διοικούσας Αρχής θα δωθούν παρακάτω.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: