20091225

2.8 Ψυχανάλυση (ψυχή-ανάλυση) του πνεύματος

Το πνεύμα δεν μπορεί να αναλύσει την ψυχή, αλλά η ψυχή μέσω της δυνάμεως της μπορεί να αναλύσει το πνεύμα. Όταν αυτό συμβαίνει η ψυχή έχει άμεση επιρροή στο πνεύμα.
Όταν ο άνθρωπος λαμβάνει Φώτιση Άνωθεν και προσαρμόζεται σε αυτήν, τότε αποκτά ψυχικό σθένος και ελέγχει το πνεύμα, αφού πρώτα το έχει αναλύσει.
Η διαστροφή του πνεύματος εξουδετερώνεται, επειδή η ψυχή έχει διεισδύσει και κατακτήσει το πνεύμα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το πνεύμα να λειτουργεί σύμφωνα με τη θέληση της ψυχής.
Αυτό συμβαίνει μόνο στους ανθρώπους διότι είναι οι ακατέργαστοι αδάμαντες, που ο Θεός διαπλάθει και όταν η ψυχή και το πνεύμα συνεργάζονται μεταξύ τους, αυτή η ενέργεια είναι θεία φώτιση προς τους άλλους.

Η ψυχανάλυση του πνεύματος είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Αρκεί να ειπωθεί ότι η ψυχή επηρεάζει το πνεύμα άμεσα και ακολουθείτε την προκαθορισμένη οδό, που η ψυχή υποδεικνύει στο πνεύμα.
Τότε είστε εντός του Φωτισμού των Αρχηγών και λαμβάνετε άμεσα από τον Ουρανό τα μηνύματα από τους Αρχηγούς του Κυρίου ή από άλλες ψυχές ,των οποίων θέλετε να ακούσετε την άποψη, προς ή ενάντια στις προτιθέμενες ενέργειες και κατευθύνσεις σας.

Όλα αναλύονται μέσω του πνεύματος, δηλαδή το πνεύμα ερευνά για να βρει ότι αναζητά και μέσω μιας πειραματικής εξέλιξης ανέρχεστε τη σκάλα της τελειότητας σε αυτό που επιδιώκετε. Αλλά κανένας δεν πρόκειται να σας πει κατά τη διάρκεια αυτής της προόδου, πότε κάνετε λάθος, επειδή από τη μια πλευρά χτίζετε και από την άλλη καταστρέφετε.
Και εσείς, μην ξέροντας ότι αυτή η πρόοδος είναι μόνο επιφανειακή, κινήστε προς το άγνωστο που πολλές φορές οδηγήστε στην καταστροφή.
Επίσης είναι άγνωστο σε αυτήν την περίπτωση, ότι το Κακό δεν μπορεί να αναλυθεί μέσω της ανθρώπινης γνώσης και διάνοιας.
Η ψυχή δεν μπορεί να αναλυθεί από ή μέσω του πνεύματος, εντούτοις, ο άνθρωπος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τη διάνοια του, για να προσπαθήσει να ερευνήσει και να αναλύσει την ψυχή.
Είναι άσκοπο να χρησιμοποιείται πνευματική ενέργεια για να αναλυθεί ψυχή.

Οι δυνάμεις της ψυχής υπεισέρχονται στο πνεύμα, αλλά οι δυνάμεις του πνεύματος είναι ανίκανες να υπεισέλθουν στην ψυχή.
Η ψυχή δεν έχει ασθένειες, δεν έχει υποτροπές ή συναισθήματα.
Είναι απλά η κινητήριος δύναμη της οντότητας, είναι η Πνοή του Θεού για την συντήρησή της στη γη.

Είναι δυνατό το πνεύμα να συγκινηθεί εξαιτίας εικόνων που λαμβάνει.
Αυτές οι συγκινήσεις έχουν επιπτώσεις στους χτύπους της καρδιάς. Το πνεύμα νοσταλγεί τις εικόνες του παρελθόντος και πιέζει την ψυχή με τέτοιο τρόπο, που η ψυχή να είναι ανίκανη να μεταβιβάσει τις ενέργειές της σε ολόκληρη την ανθρώπινη οντότητα.
Οι ασθένειες της ψυχής είναι επινοήσεις εκείνων που είναι ακαλλιέργητοι σε αυτά τα θέματα, όπως και εκείνων που δεν καταλαβαίνουν ότι η ψυχή είναι η Πνοή του Θεού και όχι μια φυσική ενέργεια.

Όταν το πνεύμα εξουσιάζει την ψυχή κατά 90%, τότε η οντότητα δεν αξίζει να ονομάζεται «άνθρωπος».
Εντούτοις, όταν εξουσιάζει η ψυχή το πνεύμα κατά 90%, τότε η αγαθότητα της ανθρώπινης οντότητας είναι υπερβολική και λειτουργεί εις βάρος της. Ούτε αυτό ευχαριστεί τον Θεό, επειδή σε αυτήν την περίπτωση η οντότητα παραμελεί τον εαυτό της ,υπέρ των άλλων και δεδομένου ότι το σώμα είναι ένα δώρο από το Θεό στην οντότητα, ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να το φροντίζει

Όταν η κυριαρχία της ψυχής και αυτή του πνεύμα είναι εξίσου ισορροπημένες σε μια οντότητα, τότε δικαίως μπορεί να διατηρήσει το όνομα «ανθρώπινη οντότητα».
Ως "ανθρώπινη οντότητα" σ' ορισμένες περιπτώσεις η ψυχή υπερισχύει σε μερικά μικρά σημεία, και σε μερικές άλλες περιπτώσεις υπερισχύει το πνεύμα.
Μέσω της ισχυράς θελήσεως της και του φωτισμού της, η οντότητα αυτοελέγχεται και έτσι είναι πάντα εντός του μέτρου (είναι ισορροπημένη).
Αυτό εννοούσαν οι αρχαίοι λέγοντας «Γνῶθι σαυτόν».

Φωτίστε το πνεύμα σας προκειμένου να θωρακιστεί και να ενισχυθεί η ψυχή σας, έτσι ώστε να μπορείτε να ισορροπήσετε το Καλό και το Κακός εντός σας και έτσι να διευκολύνετε την άνοδό σας προς τη Θεότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ

Γρηγόρης