20100110

2.20 Πότε επικοινωνεί ένα πνεύμα (μετά θάνατο)

Επικοινωνία με πνεύματα
Τα μυστήρια μιας πνευματικής οντότητας είναι πολλά, εντούτοις είναι όλα ταξινομημένα κάτω από μια κατηγορία αποκαλούμενα «Μυστήρια των ανακληθέντων οντοτήτων».

Όταν μια ψυχή αφήνει το σώμα της,οδηγείται από τον άγγελο-φύλακα της, ο οποίος παρουσιάζει το ανακληθέν φάσμα της οντότητος σε μερικούς γήινους φίλους ή συγγενείς της. Αυτό καλείται «Φαινόμενο της οπτασίας».
Σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται το ανακληθέν πνεύμα δεν είναι δυνατόν να σκεφτεί που βρίσκεται και τι πράττει. Τότε ο άγγελος φύλακας της ψυχής ειδοποιεί μερικούς ανθρώπους για την αποδημία της οντότητας με την παρουσίαση του φάσματός της.

Στην αρχή μια αποδημήσασα οντότητα δεν είναι δυνατόν να επικοινωνήσει με τον υλικό κόσμο. Το φαινόμενο της εμφανίσεως ή η ομιλία του θανόντος μέσω πνευματιστικής επικοινωνίας, πραγματοποιείται από τον φύλακα-Άγγελο της, προκειμένου να πειστούν οι άνθρωποι πως το σώμα του αποθανόντα μετατρέπεται σε στάχτη (χώμα), ενώ η ψυχο-πνευματική οντότητα έχει ανακτήσει την ελευθερία της από τα δεσμά της γης.
Όταν ο θανόντας συνέλθει από την αλλαγή καταστάσεως τότε αρκεί και μόνο να σκεφτεί
κάποιο πρόσωπο στη γη και αυτό θα τον δει σε όνειρο.

Ολίγον κατ' ολίγον το πνεύμα αποκτά ικανότητες και είναι δυνατόν, εάν δει ενώ ταξιδεύει, πρόχειρα κέντρα μεταδόσεως του Ουρανίου λόγου, λαμβάνει σειρά προτεραιότητας και με την πρώτη ευκαιρία παρουσιάζεται στο εν τη γη διάμεσο (στο κέντρο πνευματιστικής επικοινωνίας), αναζητώντας προσφιλή πρόσωπα.

Κέντρα σταθερά δεν υφίστανται στους Ουρανούς παρά μόνο της "Πνευματικής Αίγλης", εκ του οποίου ομιλούν οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι του Πνευματικού Κόσμου με τους άξιους γήινους πνευματικούς οδηγούς (διάμεσα).
Ομιλούν προς αυτούς μέσω της εμπνεύσεως (δια ακτινοβολιών) δια της οποίας εμπνεύσεως λαμβάνουν και απάντηση. Το γήινα διάμεσα δεν γνωρίζουν τον ακριβή μηχανισμό αυτών των επικοινωνιών.

Εσείς, αδελφοί μου γνωρίζετε κάλλιστα το σταθερό τούτο κέντρο επικοινωνίας, καθώς και τον μηχανισμό αυτού. Έχετε τη Χάρη να ακούτε τον θείο Λόγο. Ανακτορο-επικοινωνίες κανένας άλλος στον κόσμο σας δεν λαμβάνει, εφόσον δεν γνωρίζουν τον σκοπό αυτών των επικοινωνιών. Δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι των πιστών ότι ο Κύριος δημιούργησε το εν τη γη κέντρο Του*, το αποκαλούμενο Πηγή του Φωτός Του και πολλά άλλα τα οποία καθυστερούν εξαιτίας της ανθρώπινης ολιγοπιστίας/αμφιβολίας.

Οι ανακληθέντες οντότητες μπορούν ελεύθερα να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους εάν τηρούν σχολαστικά τους νόμους του Κυρίου. Τότε δεν έχουν την ανάγκη του άγγελου τους φύλακα, ο οποίος ονομάζεται στους Ουρανούς Άγγελος οδηγός.

Οι χαμηλές ψυχές αυτές δηλαδή που είχαν χαμηλό ψυχικό σθένος στην γη και το πνεύμα τους υπερείχε στην γήινη καθοδήγησή τους, παρά την επιστημονική τους κατάρτιση στη γη και παρά τις υψηλές θέσεις που κατείχαν στην κοινωνία, εις τον Ουρανό παραμένουν στα χαμηλότερα στρώματα και δεν απολαμβάνουν τα αγαθά του Ουρανού, όπως άλλες αδελφές ψυχές με κατώτερο πνεύμα και ισχυρό ψυχικό σθένος.

Εάν γνωρίζατε την ζωή στον Ουρανό, την τάξη, την ιεραρχική αξία και σεβασμό της κάθε οντότητας και γνωρίζατε την ηθική αμοιβή και τιμωρία της ψυχής, πόσο διαφορετικά θα συμπεριφερόσασταν κατά τη διάρκεια της γήινης ζωής σας.

Η υλιστική διδασκαλία είναι καταστρεπτική, ενώ η διδαχή του καθαρού λόγου σας καθιστά άφθαρτους όταν στρέφετε τις δυνάμεις σας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η βελτίωση της θέση σας στους Ουρανούς μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα ενώ βρίσκεστε στη γη.

Οι απλές ψυχές μπορούν να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους μέσω ενός διαμέσου, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος του Πονηρού Πνεύματος, που επικολλά στο νήμα της συνδιαλέξεως το δικό του νήμα και προσθέτει τεχνηέντως φράσεις και λόγους αντιθέτους των προσδοκωμένων, για να φέρει σύγχυση.

Η Πηγή μας* έχει προορισμό να φωτίσει όλο τον κόσμο.
Οι ψυχές δεν έχουν το δικαίωμα να ομιλούν προς τους δικούς τους μέσω αυτής της πηγής, εκτός αν λάβουν ειδική άδεια και αυτή δίνεται σπανίως.

Το νήμα τούτο είναι ιερό και απροσπέλαστο από τα πνεύματα του Πονηρού, διότι τούτο το νήμα εξυπηρετεί τη Θεία Οικονομία.

* (Το εν τη γη Κέντρο, είναι το Κέντρο του θείου Φωτός Αθηνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: