20111112

4.4 Κέρβερος (Λήθη - Υπερμνήμη)

Μετά το φυσικό θάνατο, η ψυχο-πνευματική οντότητα περνά από ένα φράγμα, τον Κέρβερο, όταν ανέρχεται την Κλίμακα αποκαλείται Φράγμα της Αναγεννήσεως, επίσης γνωστό ως Υπερμνήμη ή Ζώνη Αναμορφώσεως. Αυτό σημαίνει ότι η ψυχο-πνευματική οντότητα επανακτά όλη την προηγούμενη γνώση της από όλες τις προηγούμενες ζωές και στον ουρανό και στη γη. 

Από την άλλη, όταν μια ψυχο-πνευματική οντότητα πρόκειται να ενσαρκωθεί (κατερχόμενη οντότητα) στον υλικό κόσμο περνά από μια ζώνη, τον Κέρβερο, ο οποίος καλείται Φράγμα της Λήθης. Αυτό το φράγμα αποκαλείται έτσι διότι όταν  η ψυχο-πνευματική οντότητα περνά από αυτό το φράγμα, χάνει εντελώς όλη τη μνήμη της, ειδικά όλες οι μνήμες της ζωής στον ουρανό π.χ. όλων των εικόνων, σκέψεων, γνώσεων, συγκινήσεων κ.λπ.

Το Φράγμα της Λήθης είναι επομένως, ο φύλακας των μυστικών του Πνευματικού Κόσμου εφόσον αυτά δεν μπορούν να αποκαλυφθούν στους ανθρώπους. 

Ο Κέρβερος είναι η Ζώνη Αναμορφώσεως και/ή το Φράγμα της Λήθης. Κανένας δεν μπορεί να περάσει από αυτό το φράγμα εκτός αν αφήσει πίσω του την παλαιά του μνήμη για να αποκτήσει μια νέα,  ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση επανακτούν όλες τις προηγούμενες μνήμες τους. 
Κατά τη διάρκεια της ανάβασής της η ψυχο-πνευματική οντότητα δεν ξεχνά τη ζωή της στη γη.
Εάν εντούτοις, η ψυχο-πνευματική οντότητα είναι πολύ νοσταλγική για τη ζωή της στη γη, η ψυχο-πνευματική οντότητα μπορεί να γίνει ανυπάκουη και να μετατραπεί σε ένα άστατο ή πρόσγειο πνεύμα. Περιφέρεται στο Ουράνιο πεδίο έως ότου εισαχθεί εθελοντικά στο Κέντρο Διερχομένων.
Δεν μπορεί να επιστρέψει στη γη επειδή η έλξη του Κέντρου Διερχομένων είναι ισχυρότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: