20091203

1.6 Ο Χριστός κατέβηκε στη γη ως άνθρωπος


Μεταξύ των ανθρώπινων οντοτήτων, υπάρχουν μερικές που κατήλθαν στη γη όχι για να εξιλεώσουν τις προηγούμενες αμαρτίες τους, αλλά για να εκπληρώσουν μια θεία αποστολή. Αυτές οι οντότητες είναι Άγγελοι και Αρχάγγελοι, οι οποίοι από τη Δημιουργία του κόσμου παρέμειναν πιστοί και αφιερωμένοι στο Θεό.
Εμφανίζονται στη γη για να λάβουν το βάπτισμα της γήινης ζωής, δηλαδή να νιώσουν την ανθρώπινη γήινη ζωή για να καλύψουν αυτό το κενό της γνώσης των ψυχοπνευματικών των οντοτήτων.

Σημειώστε ότι οι Θείες Οντότητες και ομού οι Πονηρές, χωρίς να ενσαρκωθούν, για έναν Θείο Σκοπό ή για ένα Κακό τοιαύτο, εμφανίζονται συχνά ως κοινοί άνθρωποι μεταξύ των ανθρώπων, ενώ στην πραγματικότητα τα σώματά τους καθώς επίσης και τα ενδύματά τους είναι οφθαλμαπάτη. Οι αγαθές οντότητες Εμφανίζονται προκειμένου να προστατέψουν ψυχο-πνευματικές οντότητες που προορίζονται να ζήσουν και οι πονηρές για να καταστρέψουν τις ζωές των οντοτήτων που προορίζονται να εγκαταλείψουν τη γη. Εμφανίζονται και εξαφανίζονται μεταξύ μας, χωρίς εμείς να τους αισθανόμαστε εκτός από πολύ λίγες περιπτώσεις.

Ο Χριστός δεν εμφανίστηκε στη γη, αλλά γεννήθηκε ως απλός άνθρωπος. Έζησε και εργάστηκε ως ταπεινός υιός ενός ανθρώπου. Δεν άσκησε καμία θεϊκή δύναμη για να αποδείξει ότι πραγματικά εστάλη από το Θεό με αποστολή να σώσει τις ψυχές των ανθρώπων που ήταν ήδη εκτροχιασμένες.

Εάν τον κρίνετε ως Θεό από τα θαύματά Του κάνετε λάθος. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει θαύματα. Έχουν το θείο δώρο της συγκεντρώσεως της δύναμης και της πίστης.
Επειδή την εποχή του Χριστού πολλοί ήταν ακαλλιέργητοι και αφελείς, ο Χριστός σπανίως έπειθε αυτούς, μέσω της πίστης τους και με τη θελήσεώς τους, να βοηθηθούν μέσω της δικής τους ενέργειας, αλλά μέσω της υποβολής Του, εκτελούσε ένα θαύμα.
Δεν είναι τα θαύματα που τον ανέδειξαν ως λυτρωτή, αλλά η Διδασκαλία Του και οι απλές εικόνες που εισήγαγε μέσα στις καρδιές του ακροατηρίου Του.

Ο Χριστός κατήλθε στη γη ως άνθρωπος. Είχε όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες. Υπερνίκησε εκείνες που οδηγούν στον όλεθρο, χωρίς να παύση να είναι άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι. Θέλησε να ζήσει τον άνθρωπο και να νιώσει, τον πόνο, τη δυστυχία, την αγονία και τις ανάγκες του ανθρώπου. Απεχθάνονταν τα ψέματα και δεν έκρυβε την αλήθεια όπου μπορούσε να εμπιστευτεί αυτήν.

Ο Χριστός είπε στους Αποστόλους Του πολλές πτυχές από τη ζωή Του. Αυτά έχουν αφαιρεθεί από τις Ιερές Γραφές διότι μερικοί δεν Αγάπησαν την Αλήθεια όπως έκανε Εκείνος, αλλά αγαπούσαν τα ψέματα του άλλου (του Πονηρού).
Ο Χριστός εργάστηκε ακούραστα για το Καλό. Η αγάπη Του προς την ανθρωπότητα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε για να την σώσει, θυσιάστηκε πάνω στο σταυρό.

Μετά τον θάνατό Του, απέδειξε τη θεία ανωτερότητά Του στους ανθρώπους. Ανήλθε στον Ουρανό ως κοινός άνθρωπος και έδωσε λόγο για τις πράξεις Του, ώστε να μην αποχωριστεί από τη μεγάλη αδελφότητα των ανθρώπων. Κατόπιν η Θεία Διοίκηση του έδωσε το Σκήπτρο της Αρχηγίας και όλοι, μαζί με τους Αγγέλους, εγκωμίασαν με ύμνους το Υιό ως Δόξα του Πατρός Του. Μεγαλοπρεπείς ήταν οι εορτασμοί της επιστροφής Του στον κόλπο του Πνευματικού Κόσμου. Η στέψη Του ήταν απερίγραπτη.

Επομένως, ο Χριστός κατήλθε στη γη ως απλός άνθρωπος και επέστρεψε στον Ουρανό ως απλή ψυχή. Εδώ βρίσκεται το Μεγαλείο.
Η πράξη Του δηλώνει τη Θεότητά Του και την ανύψωσή Του στο Θρόνο του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: