20091204

1.9 Ελευθερία και Φρόνηση


Ελευθερία χωρίς Φρόνηση δεν έχει νόημα διότι ακόμα και τα ζώα στη ζούγκλα έχουν ελευθερία αλλά στερούνται τη φρόνηση δεδομένου ότι κατευθύνονται μόνο από τα ένστικτά τους. Βεβαίως η ελευθερία είναι το πιο σημαντικό δώρο που ο άνθρωπος έχει λάβει από το Δημιουργό του.
Χωρίς ελευθερία ο άνθρωπος κατέρχεται στο ίδιο επίπεδο με τα ζώα.

Μιλάμε για την ελευθερία των κινήσεων γενικά, αλλά στον άνθρωπο υπάρχει επίσης και η ελευθερία του λόγου.
Μέσω του λόγου ο άνθρωπος εκφράζει τον τρόπο και τα μέσα της κινήσεως του, πάντα μέσα στο πλαίσιο της φρόνησης, έτσι ώστε η κίνησή του να καταλήγει στην παραγωγικό και προοδευτικό έργο.

Εάν η ελευθερία του λόγου δεν συνοδεύεται από φρόνηση, τότε προέρχεται από τα κτηνώδη ένστικτα του πρωτόγονου ανθρώπου και δεν είναι βασισμένη στη λογική, αλλά στη μανιώδη δυναμική ώθηση της πειθούς και της απάτης.

Η απόλυτη ελευθερία της σκέψης σημαίνει τρέλα όταν δεν συνοδεύεται από τη φρόνηση.
Το Πονηρό πνεύμα δεν εμποδίζει την ελευθερία του ατόμου αλλά εμποδίζει τη φρόνηση του, η οποία μεταβάλλεται σε συνεργάτη της εργασίας του Πονηρού.

Μερικές ανθρώπινες οντότητες έχουν την άποψη ότι η ελευθερία της κίνησης και του λόγου τους, ωφελεί το συνάνθρωπό τους, περισσότερο από κάθε άλλο.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπερόπτες και εγωιστές και ο Ουρανός τους αντιπαθεί επειδή όλες οι κινήσεις και οι συμπονετικοί λόγοι τους είναι επιφανειακοί, προκειμένου να προβληθούν ως μοναδικοί.

Η φρόνηση χωρίς ελευθερία είναι άχρηστη.
Είναι ένας θησαυρός που παραμένει κλεισμένος σε έναν υπόγειο. Είναι μια ακαλλιέργητη θεία κατεύθυνση. Είναι όπως ένα άρωμα που παραμένει κλεισμένο σε ένα μπουκάλι και η προφανής αρωματική ευωδία του, δεν αναδύεται για να δημιουργήσει μια ελαφριά και ευχάριστη έλξη στους γύρω του.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η φρόνηση έχει αξία, αλλά δεν έχει ελευθερία κινήσεων εκτός αν η ελευθερία την καθοδηγήσει ως οδηγός.
Η ελευθερία είναι ένας συμπυκνωμένος δυναμίτης που δεν ανέχεται την υποδούλωση. Επαναστατεί, αλλά η φρόνηση τον κρατά υπό έλεγχο μέχρι τον κατάλληλο χρόνο.

Η απόλυτη ελευθερία δεν υπάρχει ούτε στον Ουρανό παρότι στον Ουρανό υπάρχει περισσότερη ελευθερία απ' ότι στη γη.
Εντούτοις εάν οι ψυχο-πνευματικές οντότητες είχαν την απόλυτη ελευθερία τότε από τα χαμηλότερα επίπεδα, τα απαγορευμένα μυστήρια θα αποκαλύπτονταν.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι οντότητες στα χαμηλότερα επίπεδα συνοδεύονται πάντα από Αγγέλους Φύλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: