20091203

1.3 Τα πολλά στάδια της γης και του ανθρώπου


Ο πρώτος άνθρωπος ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα ζώα (όταν πρωτοεμφανίστηκε) και δεν κατείχε ένα καλλιεργημένο πνεύμα ή λογική.
Η μόνη διαφοροποίηση ήταν η μέτρια πονηρία. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι μερικά ζώα, εκείνη την εποχή, ήταν πιο πονηρά από τον άνθρωπο.
Τα ζώα καθοδηγούνταν από το ένστικτο που ήταν πολύ πιο αναπτυγμένο από αυτό του ανθρώπου, αυτός είναι ο λόγος που τα ζώα εμφανίστηκαν στη γη πριν τον άνθρωπο. Εντούτοις, σε κάποια χρονική περίοδο, ο άνθρωπος, λόγω της αναγκαιότητας για αυτοσυντήρηση, χρησιμοποιούσε την παρατήρηση και τη μίμηση, ακονίζοντας την πονηρία του και ανέπτυξε εγκαίρως τις άλλες ικανότητές του για να γίνει το ανώτερο πλάσμα αυτού του κόσμου.

Οι πρώτοι άνθρωποι έτρωγαν φρούτα και άλλα αγαθά που τους παρέχονταν από τη γη. Όταν άρχισαν να κυνηγάνε ζώα, πρωτίστως για εκδίκηση, έτρωγαν τη σάρκα τους.
Το ίδιο πράγμα συνέβαινε όταν πολεμούσαν άλλες ομάδες ανθρώπων.
Αυτός ήταν ο λόγος που υπήρχε ο κανιβαλισμός, όχι ως μέσο συντήρησης αλλά για εκδίκηση.

Η γη και ο άνθρωπος έχουν περάσει από πολλά στάδια της εξέλιξης που είναι άγνωστα στο σημερινό άνθρωπο.
Υπήρξαν άνθρωποι που η σημερινή ανθρωπότητα δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί και η ιστορία έχει πολλά κενά όχι μόνο λόγω της άγνοιάς μας αλλά και λόγω της έλλειψης γνώσεως μας για την ύπαρξη πολιτισμών μεγαλύτερων ακόμα και από εκείνων του σήμερα.

Κατά τη διάρκεια των αρχαίων χρόνων ο άνθρωπος δημιούργησε θεούς από φόβο και άγνοια. Οι Θεοί ήταν και των δύο φύλων επειδή ο άνθρωπος και τα ζώα είχαν δυο φύλλα.
Οι αρχαίοι Έλληνες οφείλουν τους Θεούς τους σε άλλους πολιτισμούς και τους ανέπτυξαν μέσω των ποιητών και των μύθων. Δηλαδή η θρησκευτική θέρμη των αρχαίων Ελλήνων ήταν μια αντανάκλαση άλλων θρησκειών.
Επίσης πίστευαν στα όνειρα και αργότερα στους χρησμούς.
Μερικοί συζητούσαν με τους Θεούς τους πολλές φορές και μερικοί κατήλθαν στον Άδη και μετά θυμούνταν ό,τι είχαν οραματιστεί.
Η φαντασία τους, κάλυψε οποιαδήποτε κενά για να γίνονται πιο αξιόπιστοι στους συμπολίτες τους, επομένως οι αντιλήψεις/οραματισμοί ήταν εν μέρει ψέμα.

Εκείνους τους χρόνους η Θεία Διοίκηση αποτελούνταν από Αγγέλους και Αρχαγγέλους που δεν κατέβηκαν ποτέ στη γη.
Τα ονόματά τους θα παραμείνουν άγνωστα μέχρι να αποφασίσουν να τα αποκαλύψουν.

Αυτοί οι Άγγελοι υπό την "ενδυμασία" των Θεών, προστάτευσαν αρκετούς ανθρώπους,χρησιμοποιώντας φωνές διαμέσων (μάντεις), που επικοινωνούσαν με το υπερπέραν.
Έτσι οι αρχαίοι μπορούσαν να έλθουν σε επαφή με τους θεούς ή τις θεές τους.
Δυστυχώς, ο άνθρωπος, όταν λαμβάνει μια τέτοια ευλογία προσθέτει κάτι από τη φαντασία του.

Όλες οι μυθολογίες έχουν την ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: