20091211

1.15 Οι Θείοι Νόμοι


Οι νόμοι του Κύριου
θεσπίστηκαν πριν από τη δημιουργία των πάντων.
Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι νόμοι είναι συνολικά Τέλειοι στην τελειότητά τους! Κανένας δεν ξέρει πότε καθιερώθηκαν με γήινη προοπτική.Είναι αμετάβλητοι.

Σε ειδικές περιπτώσεις, μια ανθρώπινη οντότητα που τιμωρείται δεν τιμωρείται πλήρως επειδή ο Κύριος έχει προβλέψει τις εξαιρέσεις. Παραδείγματος χάριν, είναι δυνατό για έναν άνθρωπο να έχει επανορθώσει και μόνο ο Κύριος το ξέρει. Τότε συγχωρείται η υπόλοιπη ποινή και κατ' αυτό τον τρόπο του δίδεται χείρα βοηθείας.
Οι γήινοι δικαστές μας είναι ανίκανοι να το κάνουν αυτό.


Ο άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να αφαίρεση τη ζωή του αδελφού του, ακόμα κι αν εκείνος ο αδελφός έχει διαπράξει δολοφονία, διότι ο δικαστής είναι ανίκανος να ερευνήσει σε βάθος τις συνθήκες κάτω από τις οποίους η αδικία ή η δολοφονία έχει διαπραχθεί.
Εάν ο κατηγορούμενος είναι πνευματικά διαταραγμένος τότε πρέπει να εισαχθεί σε ένα θεραπευτικό ίδρυμα και όχι να σταλεί στις αγχόνες.
Είναι καλύτερο να κηρυχτεί ένα ένοχο πρόσωπο αθώο, από το να εκτελεστεί ένας αθώος.

Οι θείοι νόμοι δεν επιδιώκουν την τιμωρία των αμαρτωλών αλλά της σωτηρίας τους. Α
υτός είναι ο απώτερος σκοπός τους.
Οι προβλεφθείσες τιμωρίες είναι μόνο για την αποκατάσταση του ψυχικού σθένους της οντότητας, ώστε στο τέλος ελεύθερα και πρόθυμα να ακολουθήσει την οδό προς τον Κύριο.

Οι θείοι νόμοι, που είναι άγραφοι, δεν διατυπώθηκαν για να λανθάνουν αλλά προκειμένου να παράσχουν στις οντότητες με ότι δικαιούται στην αιωνιότητα.
Αυτό δεν είναι ένα απλό σημείο για μας να το κατανοήσουμε επειδή δεν έχουμε οξυδερκές πνεύμα, διαφορετικά θα κατανοούσαμε πώς οι νόμοι που καλούμε «φυσικοί», λειτουργούν.
Η φύση από μόνη της δεν μπορεί να λειτουργήσει εκτός αν μια Ανώτατη Δύναμη των θείων την οδηγήσει.

Η θείοι νόμοι λειτουργούν αυτόματα. Με άλλα λόγια, δεν είναι γραπτό κείμενο που περιμένει να εφαρμοστεί από κάποιο δικαστικό ανώτερο υπάλληλο αλλά η ενέργειά τους ενεργεί αυτόματα όπου πρέπει να εφαρμοστούν.
Πολλά πράγματα στη φύση συμβαίνουν από την αφανή δράση των θείων νόμων.
Όταν μια φυσική καταστροφή, για παράδειγμα, συμβαίνει σε ένα τόπο,γεμάτο διαφθορά και απαθλίωση, οι άνθρωποι λένε ότι ανέλαβανοι άγραφοι νόμοι της φύσης . Οι άνθρωποι είναι σωστοί σε αυτό το ρητό ότι οι άγραφοι νόμοι δεν είναι ούτε τυχαίοι ούτε μη-συνειδητοί, αλλά ότι ενεργούν ως συνεπεία των άγραφων θείων νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: