20091217

1.19 Άστατα και Πρόσγεια Πνεύματα

Υπάρχει μια βασική κατηγορία Κακών Πνευμάτων που παραμένουν εκτός του Ουράνιου Βασιλείου αποκαλούμενα Δαίμονες του κακού και είναι:

α) Οι εκπεσόντες Άγγελοι που ακολούθησαν τον Εωσφόρο από την αρχή και

β) Οι άνθρωποι που έχουν πράξει τις μεγάλες αμαρτίες και μετά από την κρίση τους, δεν δέχτηκαν την τιμωρία τους και έτσι αποφάσισαν να υπηρετήσουν τον Εωσφόρο.


Υπάρχουν επίσης δύο δευτερεύουσες κατηγορίες κακών πνευμάτων, τα οποία επίσης παραμένουν εκτός του Ουράνιου Βασιλείου:

>Άστατα πνεύματα
>Πρόσγεια πνεύματα

Άστατα πνεύματα είναι οι ψυχοπνευματικές οντότητες, που δεν δέχτηκαν την τιμωρία που αποδόθηκε από τη συνείδησή τους, αφότου λογοδότησαν για τις πράξεις τους στο Κέντρο Λογοδοσίας.
Αυτό οφείλεται στο επίμονο πνεύμα τους. Δεν είναι κακά πνεύματα αλλά ευχαριστούνται να περιφέρονται και να προκαλούν όλων των ειδών τις μικρό-παρενοχλήσεις.

Πολλά από αυτά τα πνεύματα μένουν γύρω από το Κέντρο Διερχομένων, προσπαθώντας να παρενοχλήσουν τις ανερχόμενος ή κατερχόμενες οντότητες.
Συχνά φθάνουν ακόμη και κάτω στη γη, όπου παρεμβαίνουν στις Πνευματιστικές Επικοινωνίες στα διάφορα κέντρα, λέγοντας τα πιο αφάνταστα πράγματα προκαλώντας τηλεκινητικά ή άλλα φαινόμενα.

Μπορούν να εισχωρήσουν στο πνεύμα των ανθρώπων που έχουν πολύ αδύναμους χαρακτήρες και επηρεάζουν τις λέξεις τους και τις ενέργειές τους, σε άπρεπης συμπεριφορές. Κάποια προσωρινή αμνησία ονομάτων και αντικειμένων αποδίδεται ακόμη και στη δράση αυτών των πνευμάτων.

Εφόσον γνωρίζουν το φαινόμενο του προσκόμισης, μερικές φορές παρουσιάζουν μικρές πέτρες ή άλλα αντικείμενα από το πουθενά, εμπρός τα μάτια των έκπληκτων ανθρώπων.

Γενικά, τα Άστατα πνεύματα ευχαριστούνται με τέτοιες μικρές παρενοχλήσεις, επειδή δεν φροντίζουν για τίποτα άλλο.
Εάν, εντούτοις, πεισθούν να γίνουν συνεργοί των κακών πνευμάτων, μπορούν να γίνουν και αυτά κακά πνεύματα.

Οι άνθρωποι που είναι αδύναμες οντότητες και δεν έχουν σταθερό χαρακτήρα, είναι στη διάθεση των Αστάτων πνευμάτων.
Τα Άστατα πνεύματα εισέρχονται στην οντότητα αυτών των ανθρώπων και οι σκέψεις τους διχάζονται.
Ο άνθρωπος Α, παραδείγματος χάριν, αποφασίζει να βοηθήσει τον άνθρωπο Β.
Δίνει την υπόσχεσή του αλλά η συμπεριφορά του, κατόπιν, γίνεται εχθρική προς τον Β και τότε ο Β δεν καταλαβαίνει τι κάνει ο Α.

Όταν δύο Άστατα πνεύματα εισέρχονται στην οντότητα ενός προσώπου και αναγκάζουν αυτό το πρόσωπο να κάνει δύο διαφορετικά πράγματα, τα όποια και τα δυο είναι απαγορευμένα, αυτό το πρόσωπο μπερδεύεται και μερικές φορές μπορεί ακόμη και να τρελαθεί.
Υπάρχει αφθονία τέτοιων γεγονότων στη ζωή.

Υπάρχουν άλλοι που φαίνονται σε πολλούς ανθρώπους να είναι καλοί, αλλά δεν είναι.
Στο τέλος του βίου τους ρίχνουν τη μάσκα τους και παρουσιάζουν το αμφίρροπο και κακοήθη πνεύμα τους.
Θα τιμωρηθούν στον Ουρανό. Θα αρνηθούν ότι έσφαλαν και θα αφεθούν ως ελεύθερα και ανεύθυνα πνεύματα ή ακόμα και ως περιπλανώμενα.
Η θεότητα δεν επιβάλλει την τιμωρία τους όπως συμβαίνει στη γη σας.
Περιπλανιούνται σύμφωνα με τη δική τους προαίρεση. Χλευάζουν τους αδελφούς τους στη γη και τους εξαπατούν, και συχνά απολαμβάνουν να καθοδηγούν άλλους, εκτός από τους εαυτούς των, να παραστρατούν.

Τα Πρόσγεια Πνεύματα είναι οι ψυχοπνευματικές οντότητες που παραμένουν στο υλικό πεδίο μετά από το φυσικό θάνατό τους.
Δεν είναι ικανές να ανέλθουν στον Πνευματικό Κόσμο, λόγω λόγων της υλικής φύσης τους, όπως της μεγάλης υλικής περιουσία τους, της έλξης των γήινων απολαύσεων ή θλίψης και άλλων ζητημάτων.

Υπάρχουν πολλά πνεύματα όπως αυτά στον κόσμο. Η μεγαλύτερη απόλαυσή τους είναι να περιφέρονται ως φαντάσματα στα μέρη όπου έχουν ζήσει ως πρόσωπα, λαμβάνοντας την γήινη μορφή τους.
Μπορούν επίσης να προκαλέσουν παρόμοια φαινόμενα με εκείνα των άστατων πνευμάτων αλλά οι δυνάμεις τους είναι, γενικότερα μικρότερες.

Τα Άστατα και Πρόσγεια πνεύματα μπορούν να προκαλέσουν διάφορα φαινόμενα προκειμένου να φοβίσουν ανθρώπους αλλά δεν είναι σε θέση να τους βλάψουν.

Αυτά τα πνεύματα νιώθουν ανία στο τέλος με την κατάστασή τους και «αλιεύονται» από τους Ουράνιους Αρχηγούς, σε τέτοιο σημείο, ώστε να επιστρέφουν στην κανονική πορεία της εξέλιξής τους αφού εκτίσουν την ποινή τους.
Εφόσον κανένας δεν τους εξαναγκάζει να αλλάξουν την πορεία τους, μπορούν να παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση επ’ αόριστο χρόνο.

Η θεότητα αφήνει τα Άστατα και Πρόσγεια πνεύματα να γίνουν ψυχικός ράκη.
Δεν τα στέλνει στη γη, και όταν ταπεινωθούν, από μόνα τους θα ζητήσουν το έλεος του Κύριου για να εισαχθούν στο Έρεβος, την πλάστιγγα της Ουράνιας Επιμορφώσεως.

Ποιος ξέρει πότε θα βγουν από το σκοτάδι, ενισχυμένα με μεγαλύτερη δύναμη, για να τοποθετηθούν μεταξύ εκείνων που θα ενσαρκωθούν, προκειμένου να εξιλεωθούν από τα παλαιά τους φορτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: