20091228

2.11 Φαινόμενα κατά τη διάρκεια του θανάτου

Στην αρχή, η ανακληθείσα οντότητα είναι σε μια κατάσταση παρόμοια με νάρκωση, έως ότου συνηθίζει το νέο περιβάλλον της. Μπορεί να κοιτάζει το σώμα της από ψηλά, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι έχει αφήσει το γήινο κόσμο.

Μερικές φορές μιλά στους ανθρώπους της και θλίβεται όταν δεν μπορούν να την ακούσουν. Στο τέλος, με τη βοήθεια του Άγγελου-φύλακα της, η οντότητα πείθεται να ακολουθήσει τον ψυχικό προορισμό της.

Ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση η οντότητα μπορεί να αισθανθεί τα συναισθήματα των οικείων της ανθρώπων. Εάν αισθάνονται έντονη θλίψη για θάνατο της ανθρώπινης οντότητας, την εμποδίζουν στην άνοδό της, επειδή δεν θέλει να τους αποχωριστεί.

Γι αυτόν τον λόγο, οι άνθρωποι πρέπει να μετριάζουν τη θλίψη τους μέσω της πνευματικής τους δυνάμεως και πρέπει να υποβοηθήσουν την αναχωρούμενη ψυχή με καλές σκέψεις, για να της επιτρέψουν να απελευθερωθεί από τις υλικές έλξεις της.

Η επαφή με τις πνευματικές οντότητες μπορεί να πραγματοποιηθεί ημέρες πριν από το θάνατο κάποιου. Ο Άγγελος-φύλακας τον προετοιμάζει επίσης, για το βήμα προς τη νέα ζωή.

Ένα άλλο φαινόμενο που πραγματοποιείται είναι η εμφάνιση του φάσματος του πεθαμένου ατόμου σε άλλους ανθρώπους, που ζουν μακριά και που δεν γνωρίζουν το γεγονός.
Εάν η οντότητα έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της διαστολής της, στους άλλους ανθρώπους και να τους ενημερώσει για το γεγονός ή ο Άγγελος-φύλακας της, μπορεί να ενδυθεί το «Αστρικό σώμα» της οντότητας και να εμφανιστεί όποτε υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος.

Οι εμφανίσεις συνεχίζονται μετά το θάνατο είτε ως φάσμα (φάντασμα), κατά τη διάρκεια του ξύπνου, είτε σε όνειρα και οράματα.
Όταν βλέπουμε ένα νεκρό πρόσωπο στα όνειρά μας, είναι συνήθως επειδή αυτό το νεκρό πρόσωπο μας σκέφτεται έντονα.
Αυτές οι εμφανίσεις συμβαίνουν με τη διαμεσολάβηση του Άγγελου-φύλακα, ο οποίος λαμβάνει τη μορφή του νεκρού, για να αναγνωρίσουμε το πρόσωπο.
Γι αυτό μερικές φορές οι νεκροί άνθρωποι εμφανίζονται όχι τόσο οικείοι, αλλά περιορίζονται στην ανακοίνωση ενός μηνύματος.

Αυτές οι υποθέσεις ενδιαφέρουν την αναχωρούσα οντότητα.
Από την άλλη, συγκεντρωμένες πνευματικές οντότητες, έχουν την ευκαιρία να κάνουν γνωστή την παρουσία τους με απλά πνευματιστικά φαινόμενα, τα οποία εντυπωσιάζουν τους ανθρώπους που παραμένουν στη γη και αποδεικνύουν την ύπαρξη του Πνευματικού Κόσμου, εάν οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να δεχτούν αυτήν την υπερφυσική πραγματικότητα.

Παράλληλα με την ανωτέρω κατάσταση, πολλά φιλικά πνεύματα συγκεντρώνονται γύρω από τους ανθρώπους που πεθαίνουν, προκειμένου να τους δώσουν θάρρος και να τους καλωσορίσουν στη νέα ζωή. Οι άνθρωποι τότε προετοιμάζονται ψυχολογικά και καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν χαθεί εντελώς μετά το θάνατο, αλλά ότι έχουν μεταφερθεί σε ένα νέο περιβάλλον, όπου υπάρχουν όλα τα αγαπητά πρόσωπα της προηγούμενης ζωής τους.

Ο θάνατος ανοίγει την πόρτα μεταξύ των δύο κόσμων, έτσι ώστε η ψυχοπνευματική οντότητα να μπορεί να περάσει.
Για τα χαμηλότερα πνεύματα είναι ευκολότερο να εκδηλώσουν τις ενέργειές τους, μέσω αυτού του ανοίγματος.
Μερικές φορές κινείται κάποιο αντικείμενο χωρίς προφανή λόγο ή ένας ήχος ακούγεται μέσα από ένα ξύλινο κομμάτι επίπλου. Κάποιες άλλες φορές μια κουρτίνα κινείται σαν από ένα μικρό αεράκι ή ένα άρωμα μπορεί να μυρίσει στο δωμάτιο.
Όλα αυτά τα φαινόμενα οφείλονται στις ενέργειες των πνευμάτων, που θέλουν να προσελκύσουν την προσοχή των ανθρώπων, για την ύπαρξη του αόρατου κόσμου και μας ενημερώνουν ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος.

Η διαστολή της ψυχής και η παρουσία φιλικών ψυχοπνευματικών οντοτήτων γύρω από το αναχωρώντα πρόσωπο, συμβάλλουν σε διάφορα προθανάτια φαινόμενα.

Από τη στιγμή που η ψυχή είναι ήδη σε επαφή με τον Πνευματικό Κόσμο, κάποιος που είναι κοντά στο θάνατο μπορεί να συζητήσει με ψυχοπνευματικές οντότητες, αόρατες στους άλλους παρόντες ανθρώπους.
Πολλοί σκέφτονται ότι αυτό το άτομο έχει παραισθήσεις ή νοσταλγεί γεγονότα του παρελθόντος.
Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Το άτομο συζητά απλά με τις φιλικές ψυχο-πνευματικές οντότητες και με την διεσταλμένη αντίληψη, είναι σε θέση να τους δει.

Σε μερικές περιπτώσεις, όταν έχουν τα πνεύματα την άδεια, μπορούν να αναγγείλουν μελλοντικά γεγονότα που αφορούν τα οικογενειακά μέλη ή τους φίλους του αναχωρούντα προσώπου, έτσι ώστε να μπορεί να διαβιβάσει αυτές τις πληροφορίες σε αυτά.
Φαίνεται τότε σαν το άτομο να έχει αποκτήσει ξαφνικά προφητικές ιδιότητες αλλά είναι απλώς μια εκδήλωση από τις πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί από τον κόσμο των πνευμάτων.

10 σχόλια:

ΣΟΦΙΑ ΔΙΓΕΝΗ είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΥΝΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε βαθιά μέσα σου να βρεις την απάντηση!

billybax είπε...

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!!ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μιλαω με ενα πνευμα.. αλλα σημερα με τρομαξε καπως..πως θα καταλαβω αν ειναι καλο η κακο?η επικοινωνια μας κ δεν βρισκω αλλο παρόμοιο παραδειγμα...

Ανώνυμος είπε...

Μιλαω με ενα πνευμα αλλα σημερα με τρομαξε...ξέρει καποιος πως θα καταλαβω αν ειναι καλο η κακο κ αν υποκρινεται? Η επικοινωνια μας γινεται περιεργα κ δεν μπορώ ν βρω παρομοιο παραδειγμα..αν καποιος ξερει οτιδήποτε ας μου μιλησει...

yakinthos είπε...

αν και τυχαινει να ειμαι απο τους ανθρωπους βαθια θρυσκος και γνωστης των ανωθεν οντως ετσι ειναι και μαλιστα μου εχει τυχει να ξερω και τι ωρα μπωρει να στειλει ο αγαπιμενος μας αποχωρων απο την υλικη του υποσταση τον τροπο που στελνει μηνυματα για προστασια απο κακες κακοτοπιες και τον τροπο που μεταβαινει σε αλλη διασταση λιγη προσευχη στον χριστο μας λιγη σεβασμια και αγνη ψυχη ειναι τα σωστα συστατικα να εχουμε την απλετη προστασια απο τους λατρεμενους μας αποχωρουντες

Kristi είπε...

Kalispera.exasa ton kolito mou se troxaio,stin arxi eixa kapia simadhia,exun perasi 16xronia.ton kalo ston ypno mu esto k san oneiro alla tipota.skefika t potiraki alla fovame.mipws exun perasi polla xronia k i psyxi exei perasi se alli diastasi?

ioannis είπε...

Όταν αφήνουμε αυτόν τον κόσμο περνάμε σε άλλη διάσταση, στην λεγόμενη τέταρτη διάσταση, αυτό δεν μας εμποδίζει να έχουμε επαφή με τις άλλες 3 διαστάσεις του Σύμπαντος κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του γήινου πεδίου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις Kristi είναι να προσεύχεσαι για τον φίλο σου. Όποτε τον φέρεις στη σκέψη σου να ξέρεις ότι σε αντιλαμβάνεται από εκεί που είναι. Αν θελήσει να επικοινωνήσει μαζί σου, και του το επιτρέψει ο Πνευματικός Κόσμος, θα σου στείλει κάποιιο σημάδι ή θα εμφανιστεί στο όνειρό σου.

Hopexx είπε...

Θα ήθελα να ρωτήσω για μια διαφορετική προοπτική αυτού του θέματος. Ένας φίλος μου ήταν παρων σε ένα τροχαίο και για καιρό ενιωθε ένα πνεύμα με κερι πίσω του τα βραδυα, να του λέει "παρε με". Άφησε λουλούδια στον τάφο της κι αυτό σταμάτησε. Πριν λίγες μέρες όμως ήταν παρων σε ένα άλλο αυτοκινητιστικό και τώρα βλέπει σκιές στο σπίτι του και ένα βράδυ ενιωσε ένα χέρι να κρατάει το δικό του... Πιστεύετε πως τα πνεύματα προσπαθούν να του πουν κάτι?

Ανώνυμος είπε...

πραγματικα ανακουφιζομαστε---οσο ασχολουμαστε τοσο ηρεμουμε-----ευχαριστουμε για ολα